FAQ

Veelgestelde vragen over slaapcoaching

1. Wanneer kan ik beginnen met de slaapcoaching?

Meestal is dit binnen een week. Het hangt een beetje af van de opvangdagen van je kleine en de trajecten die eventueel op dat moment nog lopen. Starten doen we op een dag dat je kindje thuis is.

2. Kan ik ervaringen lezen?

Zeker! Onder het kopje ‘Ervaringen‘ vind je er een aantal en op Klantenvertellen nog veel meer.

3. Krijg ik een vergoeding voor slaapcoaching?

Coaching is een niet-beschermd beroep, waardoor een vergoeding vanuit je zorgverzekeraar niet standaard is. Sommige zorgverzekeraars vergoeden slaapcoaching wel, dus vraag dat vooral na. Mogelijk is coaching ook aftrekbaar — vraag daarnaar bij je accountant of de Belastingdienst.

4. Ben je opgeleid?

Ik heb een jarenlange (15) achtergrond in de kinderopvang en ik ben opgeleid kindercoach.

5. Hoelang ben je al slaapcoach?

Sinds 2017.

6. Wanneer betaal ik voor de coaching?

In het midden van het traject krijg je van mij de factuur.

7. Kan ik in termijnen betalen?

Dit is bespreekbaar. Wil je dit dan aangeven bij je kennismakingsgesprek?

8. Waarom is slaapcoaching zo duur?

Omdat ik er alles aan zal doen om te zorgen dat we jouw kindje alles geven om deze uitdaging zelf aan te gaan betekent dat dat we intensief in contact zullen zijn met elkaar. Ik ben de hele dag bereikbaar en sta je bij in je dagritme. Soms houdt dat in dat we snel moeten schakelen, soms ben ik je klankbord als je even uit balans raakt. Hoe dan ook, ik geef alles om te zorgen dat we alles geprobeerd hebben om jullie slaapritme te verbeteren.

9. Is het ook weleens niet gelukt?

Jazeker. In sommige gevallen bereiken we niet het doel dat je als ouder voor ogen hebt. Dat betekent dat je kindje bijvoorbeeld wel zelf in slaap valt maar niet de cyclus doorpakt. We gaan er alles aan doen om te zorgen dat je kind de ruimte krijgt om het zelf te doen, maar soms doet je kind wat hij of zij zelf wil en zul je dat als ouder moeten accepteren. In enkele gevallen lukt het niet om een kindje zelf in slaap te laten vallen, dit is ongeveer 3 keer voorgekomen in de afgelopen 3 jaar.

10. Ik heb nog een ouder kindje. Gaat dat samen met slaapcoaching?

Absoluut ! Je hoeft je oudere kindje niet naar een oppas te brengen. We gaan zo veel mogelijk overdag aan de slag.

11. Mijn kindje krijgt borstvoeding. Past dat in het traject?

Jazeker! Je kindje leert om zelf te slapen en dat bouwen we helemaal om jullie ritme heen.

12. Gaat mijn kindje huilen?

We gaan weerstand niet uit de weg, maar we laten je kindje niet overstuur raken. In de methode (de slaappiramide) gaan we er vanuit dat je kindje huilt, omdat zij of hij gewend is aan de slaapassociaties. We werken in babystapjes en de grens van ouder(s) en kind staan centraal.

13. Kom jij bij ons thuis?

Nee, ik werk vanuit mijn eigen huis en al ons contact verloopt via de telefoon en WhatsApp. Dit is heel bewust: zo beïnvloed ik jullie dynamiek niet. Jullie zijn degenen die gaan leren je kindje veiligheid te bieden, zodat je kindje zelf in slaap
valt.

Heb je een andere vraag of wil je kennismaken? Neem contact met me op, dan bel ik je binnen twee dagen terug.