Aisha Scheuer

Slaapcoach voor baby’s en peuters, kindercoach en oudercoach

Het roer moest om

Ha! Aisha Scheuer hier. Slaap-, kinder- en oudercoach. Moeder van een zoontje dat jaren geleden zo slecht sliep, dat ik dacht dat ik gek werd. Met elke slapeloze nacht werd ik radelozer. Wat deed ik verkeerd? Waarom leek het alsof alle andere kinderen om me heen sliepen als roosjes? Het voelde alsof ik faalde en ik twijfelde aan mezelf als ouder. En hoe vermoeider je bent, hoe zwaarder alles voelt.

Het roer moest om, want ik wilde genieten van mijn zoontje. Geen dagelijkse strijd meer, maar rust, verbinding en vertrouwen in huis. Ik bedacht een methode om mijn zoontje te laten slapen. De methode is de slaappiramide waarvoor we samen lagen bouwen. De eerste laag bestaat uit loslaten en ruimte geven. Om je kindje zelf te leren slapen zal hij of zij moeten accepteren dat-ie geen hulp nodig heeft om in slaap te vallen. Door je kindje alles te bieden wat hij of zij nodig heeft om het zelf te doen en door coaching tijdens de slaapmomenten leert je kind om zelf in slaap te vallen. Dan kunnen we naar de tweede laag. Deze gaat over het zelf in slaap vallen en het doorpakken van de slaapcyclus, zodat je kindje niet langer denkt dat-ie jou nodig heeft om weer verder te slapen als zij of hij wakker wordt tijdens de overgang naar de diepere slaap. Bij de derde laag leert je kleine de uitdaging bij zichzelf te houden zodat hij of zij uiteindelijk zonder problemen naar bed gaat. De slaappiramide maakt je kindje zelfstandig. Die eerste laag is het moeilijkst en het belangrijkst: lukt het jou je kindje de ruimte te geven en los te laten? Dan gaat de rest vanzelf. En het werkt! Toen had ik nog geen idee dat ik hier mijn werk van kon maken. Dat slaapcoach een beroep is. Wist ik veel dat ik goud in handen had.

Na 15 jaar ervaring in de kinderopvang en het oprichten van entertainmentwebsite Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten, wilde ik meer betekenen voor andere ouders. En dankzij Twitter kwam ik in contact met ouders die een niet-slapend kindje hadden. Ik hielp ze en mijn nieuwe missie was geboren: ouders weer laten genieten van het ouderschap en van hun (slapende) kindje. Het geeft letterlijk betekenis aan mijn leven.

Door bij jou(w gezin) betrokken te zijn — de eerste dagen bellen we als je kindje naar bed gaat en we hebben via WhatsApp veel contact met elkaar, ook als je het even moeilijk hebt of gewoon behoefte hebt aan een luisterend oor — en door doortastend te zijn, weten we het probleem al snel te ontrafelen. Het gaat om behoeften, grenzen en (belemmerende) overtuigingen. Je leert zo veel over je eigen gevoelens en je vindt het vertrouwen terug. Want ook jullie kunnen en verdienen dit.

Aisha Scheuer slaapcoach baby's, peuters en kleuters

Slaapproblemen dreumes binnen een week voorbij
Onze dochter van 1,5 jaar werd meerdere keren per nacht huilend wakker. We haalden haar uit bed en kregen haar er steeds moeilijker in. Ook werd het naar bed gaan steeds vaker een drama en moesten er altijd hulpmiddelen (flesjes, filmpje kijken) ingezet worden. We waren ten einde raad.

Dankzij de hulp van Aischa waren de problemen binnen een week verholpen en hebben we veel geleerd over onszelf en de omgang met onze dochter. We stellen duidelijkere grenzen en geven tegelijk onze dochter meer ruimte voor haar emoties met als resultaat een happy family!

Mel, 11 juli 2022, Amsterdam

Aisha Scheuer in de media

Mijn werk en ik verschenen onder andere in VROUW magazine en de podcast Pedagogisch Verantwoord. Ook heb ik samen met Marloes Grimbergen het boek ‘Slaapt-ie al door?’ geschreven.
 

Boek Slaapt-ie al door?

Een boek voor ouders die hun (nacht)rust terug willen.

Kinder- en slaapcoach Aisha Scheuer schreef samen met Marloes Grimbergen – zelf moeder van een voormalig nachtbraker – het boek Slaapt ‘ie al door? waarin ouders inzicht krijgen in hun eigen patronen en valkuilen én die van hun kinderen. Daarnaast wordt met de methode De Slaappiramide handvatten gegeven die ouders helpen om hun kind zelfstandig te leren (door)slapen.

  • geeft inzicht in verschillende ouderschapsstijlen en bijbehorende patronen
  • draagt bij aan meer rust en regelmaat
  • voor ouders van baby’s en kinderen t/m 6 jaar

Meer lezen over het boek
 

VROUW magazine

Marloes had amper nog energie en kracht om haar eigen kind op te tillen. Ze kwam bij mij voor slaapcoaching en vertelde daarover in VROUW.
 

Podcast Pedagogisch Verantwoord

In deze aflevering spreken we over de negatieve invloed van de gebroken nachten, hoe slaapcoaching werkt en hoe het nu zit met grenzen, acceptatie, ruimte en rust.

slaapcoach sinds 2017

aangesloten bij beroepsvereniging Adiona en klachtencommissie Zorg voor ZZP

achtergrond in de kinderopvang en opgeleid kindercoach

helpt door heel Nederland en België

bewezen effectieve methode: de slaappiramide

Meer dan 500 slapende kindjes

Mag ik ook jou helpen?

Gun jij jezelf en je kindje slaap en rust? Ben je klaar met de gebroken nachten en het uitgeputte gevoel? Wil je niet langer urenlang bezig zijn met je kindje in slaap aaien, zingen en sussen? Heb je zin om weer tijd te hebben om daadwerkelijk aan dingen toe te komen? Niet weer morgenochtend om 5 uur wakker zijn? Behoefte aan iemand die jou door de moeilijke momenten heen helpt? Laten we ervoor gaan!

PS Doordat de coaching telefonisch is, kan ik je zelfs helpen als je aan de andere kant van de wereld woont!