Aisha Scheuer

Slaapcoach voor baby’s en peuters, kindercoach en oudercoach

Ha! Aisha Scheuer hier. Slaap-, kinder- en oudercoach. Moeder van een zoontje dat jaren geleden zo slecht sliep, dat ik dacht dat ik gek werd. Met elke slapeloze nacht werd ik radelozer. Wat deed ik verkeerd? Waarom leek het alsof alle andere kinderen om me heen sliepen als roosjes? Het voelde alsof ik faalde en ik twijfelde aan mezelf als ouder. En hoe vermoeider je bent, hoe zwaarder alles voelt.

Het roer moest om, want ik wilde genieten van mijn zoontje. Geen dagelijkse strijd meer, maar rust, verbinding en vertrouwen in huis. Ik bedacht een methode om mijn zoontje te laten slapen. De methode is de slaappiramide waarvoor we samen lagen bouwen. De eerste laag bestaat uit loslaten en ruimte geven. Om je kindje zelf te leren slapen zal hij of zij moeten accepteren dat-ie geen hulp nodig heeft om in slaap te vallen. Door je kindje alles te bieden wat hij of zij nodig heeft om het zelf te doen en door coaching tijdens de slaapmomenten leert je kind om zelf in slaap te vallen. Dan kunnen we naar de tweede laag. Deze gaat over het zelf in slaap vallen en het doorpakken van de slaapcyclus, zodat je kindje niet langer denkt dat-ie jou nodig heeft om weer verder te slapen als zij of hij wakker wordt tijdens de overgang naar de diepere slaap. Bij de derde laag leert je kleine de uitdaging bij zichzelf te houden zodat hij of zij uiteindelijk zonder problemen naar bed gaat. De slaappiramide maakt je kindje zelfstandig. Die eerste laag is het moeilijkst en het belangrijkst: lukt het jou je kindje de ruimte te geven en los te laten? Dan gaat de rest vanzelf. En het werkt! Toen had ik nog geen idee dat ik hier mijn werk van kon maken. Dat slaapcoach een beroep is. Wist ik veel dat ik goud in handen had.

Na 15 jaar ervaring in de kinderopvang en het oprichten van entertainmentwebsite Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten, wilde ik meer betekenen voor andere ouders. En dankzij Twitter kwam ik in contact met ouders die een niet-slapend kindje hadden. Ik hielp ze en mijn nieuwe missie was geboren: ouders weer laten genieten van het ouderschap en van hun (slapende) kindje. Het geeft letterlijk betekenis aan mijn leven.

Door bij jou(w gezin) betrokken te zijn — de eerste dagen bellen we als je kindje naar bed gaat en we hebben via WhatsApp veel contact met elkaar, ook als je het even moeilijk hebt of gewoon behoefte hebt aan een luisterend oor — en door doortastend te zijn, weten we het probleem al snel te ontrafelen. Het gaat om behoeften, grenzen en (belemmerende) overtuigingen. Je leert zo veel over je eigen gevoelens en je vindt het vertrouwen terug. Want ook jullie kunnen en verdienen dit.

“Zeer goede ervaring met dit coach traject. Erg prettig en vakkundig geholpen. Laagdrempelig contact tijdens de gehele periode. Onze baby van 8 maanden slaapt inmiddels al veel beter en heeft geleerd zelf in te kunnen slapen. Ook wij als ouders hebben veel geleerd. Een aanrader!” — JP

slaapcoach sinds 2017

aangesloten bij beroepsvereniging Adiona en klachtencommissie Zorg voor ZZP

achtergrond in de kinderopvang en opgeleid kindercoach

helpt door heel Nederland en België

bewezen effectieve methode: de slaappiramide

Meer dan 200 slapende kindjes

Dit zeggen de ouders die jou voorgingen

Aisha is een geweldige coach. Een fijn luisterend oor & ze geeft je de handvatten en het vertrouwen om de verandering te maken!

Dorine V.

Ze weet dat ieder kind uniek is en zijn of haar eigen behoeftes en ontwikkeling heeft. Dat maakt dan ook dat ze zo goed is in haar werk! Dankjewel Aïsha voor alle goede zorgen.

Babette B.

Super fijne coaching gehad! Van een baby die elke 2 uur wakker was in de nacht, naar doorslapen. Geen vermoeide baby meer, maar een vrolijke uitgeruste baby (en moeder).
Bedankt!!

Roos

Aisha Scheuer in de media

Mijn werk en ik verschenen onder andere in VROUW magazine en de podcast Pedagogisch Verantwoord. Ook heb ik samen met Marloes Grimbergen het boek Slaapt-ie al door? geschreven.

Slaapt-ie al door?
Een boek voor ouders die hun (nacht)rust terug willen. Lees meer. 

Boek Slaapt-ie al door?

VROUW magazine
Marloes had amper nog energie en kracht om haar eigen kind op te tillen. Ze kwam bij mij voor slaapcoaching en vertelde daarover in VROUW.

Podcast Pedagogisch Verantwoord
In deze aflevering spreken we over de negatieve invloed van de gebroken nachten, hoe slaapcoaching werkt en hoe het nu zit met grenzen, acceptatie, ruimte en rust.

Mag ik ook jou helpen?

Gun jij jezelf en je kindje slaap en rust? Ben je klaar met de gebroken nachten en het uitgeputte gevoel? Wil je niet langer urenlang bezig zijn met je kindje in slaap aaien, zingen en sussen? Heb je zin om weer tijd te hebben om daadwerkelijk aan dingen toe te komen? Niet weer morgenochtend om 5 uur wakker zijn? Behoefte aan iemand die jou door de moeilijke momenten heen helpt? Laten we ervoor gaan!

PS Doordat de coaching telefonisch is, kan ik je zelfs helpen als je aan de andere kant van de wereld woont!

Feedback
Feedback
Hoe zou je deze website beoordelen?
Heb je feedback? Mis je iets op de website? Werkt iets niet? Laat het vooral weten!
Volgende
Voer je e-mailadres in als je een reactie op je feedback wilt. Je mag het veld ook leeg laten.
Terug
Verstuur
Bedankt voor je feedback!