Kindercoaching in Arnhem

(v.a. 9 jaar)

Wat als jouw kind vastloopt? Als je je radeloos voelt, omdat je niet weet hoe je haar of hem moet helpen? Dan biedt kindercoaching een oplossing.
Kinderen zijn ongelooflijk lief, vertederend en tegelijkertijd willen we ze allemaal weleens achter het behang plakken. Ze drukken namelijk regelmatig op onze knoppen. Wijzen we het gedrag van ons kind af, dan voelen we ons schuldig. Met soms flinke uitdagingen tot gevolg.

Hierbij kan ik je kind en jou helpen

We hebben allemaal uitdagingen in het leven. Die hadden we zelf als kind ook al. Maar sommige kinderen lopen daarop vast en komen daar zelf niet uit. Denk aan: ‘ik vind het moeilijk als iemand boos op me wordt’, ‘ik weet niet waar ik goed in ben’, ‘ik vind het moeilijk als ik boos ben en niet weet hoe ik weer blij word’.

Je hebt absoluut geen diagnose nodig om een opgeleid kindercoach in te schakelen. Opgroeien is voor heel veel kinderen een uitdaging. Maar het is goed te weten dat dit thema’s zijn waar ik jullie goed bij kan helpen:
• ADHD
• autisme
• hoogbegaafdheid
• hooggevoeligheid (HSP)
• faalangst
• omgaan met pestgedrag

Zo gaan we te werk

We beginnen met een telefonische kennismaking. Dit is gratis en vrijblijvend, want het is belangrijk dat we er allemaal een goed gevoel bij hebben. Je kind is hier dus ook bij aanwezig. Gaan we van start met de kindercoaching, dan is dat in levenden lijve: bij jullie thuis of bij mij. Kinderen zijn heel goed in staat om zelf tot oplossingen te komen, maar vaak weten ze niet hóe, doordat ze de eigen kwaliteiten niet (er)kennen. We kijken naar de patronen die je kind kent van huis uit. Waarom doe je wat je doet? Hoe zou het zijn als je het anders doet?

De coaching is oplossingsgericht: bekijken wat de ideale situatie is en daarnaartoe werken. Hoe we dat doen, verschilt per kind. Want ook jouw kind is uniek en heeft specifieke behoeften. Hoelang het traject duurt of hoeveel sessies je kind nodig heeft, is zonder kennis van jullie situatie niet te zeggen.

Weet dat ik ook altijd in contact blijf met jou als ouder. Ik neem jouw opvoeding of rol niet over — samen werken we aan het (her)ontdekken van jullie krachten. Neem contact op als je jullie situatie wil voorleggen

Tarieven

Telefonische kennismaking gratis
Intakegesprek (90 minuten) 75,-
Coachingssessie (60 minuten) 75,-
Evaluatie (tussentijds, 30 minuten) 40,-
Eenmalig gesprek (60 minuten) 75,-

Gaan we van start, dan betaal je dus minimaal €150 voor een intake en een sessie. Voor elke sessie die erbij komt, betaal je €75 extra. Een evaluatie doen we na 6 tot 8 sessies. Dan bekijken we of meer nodig is of dat we de coaching afsluiten.

Een eenmalig gesprek is ideaal als je als ouder(s) tussendoor met mij wil zitten of als er iets gebeurt waar je kind direct hulp bij nodig hebt.

Bij de prijzen inbegrepen: btw, eventuele reistijd, voorbereiding, rapportagetijd en gebruik van materialen. Doen we de coaching bij jullie thuis? Dan reken ik €0,19 per gereisde kilometer, vanaf Arnhem.