Kindercoaching

Arnhem en omstreken

Wat als jouw kind vastloopt?

Als je je radeloos voelt, omdat je niet weet hoe je haar of hem moet helpen? Dan biedt kindercoaching een oplossing. Kinderen zijn ongelooflijk lief, vertederend en tegelijkertijd willen we ze allemaal weleens achter het behang plakken. Ze drukken namelijk regelmatig op onze knoppen. Wijzen we het gedrag van ons kind af, dan voelen we ons schuldig. Met soms flinke uitdagingen tot gevolg.

Hierbij kan kindercoaching helpen

We hebben allemaal uitdagingen in het leven. Die hadden we zelf als kind ook al. Maar sommige kinderen lopen daarop vast en komen daar zelf niet uit. Denk aan: ‘ik vind het moeilijk als iemand boos op me wordt’, ‘ik weet niet waar ik goed in ben’, ‘ik vind het moeilijk als ik boos ben en niet weet hoe ik weer blij word’.

Je hebt absoluut geen diagnose nodig om een opgeleid kindercoach in te schakelen. Opgroeien is voor heel veel kinderen een uitdaging. Maar het is goed te weten dat dit thema’s zijn waar ik jullie goed bij kan helpen: 

  • ADHD
  • slaapproblemen
  • overprikkeling
  • faalangst
  • omgaan met pestgedrag
  • Traumaverwerking
De reden dat mijn dochter naar Aisha ging was dat ze slecht sliep. Aisha had wel al veel ervaring met slaapproblemen bij baby’s maar nog geen ervaring met kinderen van (toen) 9. Dus we gingen samen op avontuur. Al heel snel ging de coaching niet persé meer over het slechte slapen maar veel meer over wie mijn dochter zelf is en mag zijn. Het was echt heel erg gaaf wat er gebeurde met mijn dochter. Steeds meer liet ze zichzelf zien en stopte ze met het aangepaste meisje zijn. Ze is werkelijk uit haar schulp gekropen. Op een gegeven moment zei ze onverwachts tijdens een evaluatie dat het goed was zo. En dat was het ook! Ik had echt nooit kunnen bedenken (toen ze 11 was) dat zij een hoofdrol zou hebben in de eindmusical van groep 8 een paar jaar later. Maar die had ze wel en ze stond echt heel zelfverzekerd te schitteren. En dat hebben ze samen bereikt! En het slapen? Dat werd naarmate de tijd vorderde steeds beter.

Marjon – Arnhem – januari 2023

De resultaten van kindercoaching

je kind heeft handvatten om anders om te gaan met omstandigheden of triggers — een manier die goed voelt voor haar of hem

je kind ziet de eigen kracht en gebruikt deze op de manier die bij haar of hem past

jij weet nog beter wat je kind nodig heeft en hoe je haar of hem stimuleert dit voor elkaar te krijgen

jullie gezin is weer in balans
 

Zo gaan we te werk

We beginnen met een telefonische kennismaking. Dit is gratis en vrijblijvend, want het is belangrijk dat we er allemaal een goed gevoel bij hebben. Gaan we van start met de kindercoaching, dan vindt dat plaats in mijn coachruimte in Velp.

Kinderen zijn heel goed in staat om zelf tot oplossingen te komen, maar vaak weten ze niet hóe, doordat ze de eigen kwaliteiten niet (er)kennen. We kijken naar de patronen die je kind kent van huis uit. Waarom doe je wat je doet? Hoe zou het zijn als je het anders doet?

De coaching is oplossingsgericht: bekijken wat de ideale situatie is en daarnaartoe werken. Hoe we dat doen, verschilt per kind. Want ook jouw kind is uniek en heeft specifieke behoeften. Hoelang het traject duurt of hoeveel sessies je kind nodig heeft, is zonder kennis van jullie situatie niet te zeggen.

Weet dat ik ook altijd in contact blijf met jou als ouder. Ik neem jouw opvoeding of rol niet over — samen werken we aan het (her)ontdekken van jullie krachten. Neem contact op als je jullie situatie wil voorleggen
 

Werkgebied Arnhem en omstreken

Mijn werkgebied voor kindercoaching bestaat uit Arnhem en omstreken. Mijn coachruimte bevindt zich in Velp.

meer dan 15 jaar ervaring in de kinderopvang

aangesloten bij beroepsvereniging Adiona en klachtencommissie Zorg voor ZZP

opgeleid kindercoach bij Sonnevelt opleidingen

effectieve coachmethodieken afgestemd op het kind

werkgebied Arnhem en omstreken

Tarieven kindercoaching

Telefonische kennismaking gratis
Intakegesprek (90 minuten) 75,- incl. btw
Coachingssessie (60 minuten) 75,- incl. btw
Evaluatie (tussentijds, 30 minuten) 40,- incl. btw

Een evaluatie doen we na 3 tot 5 sessies. Dan bekijken we of meer nodig is of dat we de coaching afsluiten.

Bij de prijzen inbegrepen: btw, eventuele reistijd, voorbereiding, rapportagetijd en gebruik van materialen. Doen we de coaching bij jullie thuis? Dan reken ik €0,19 per gereisde kilometer, vanaf Arnhem.