Actief in heel Nederland
 

Slaapcoaching voor baby’s, peuters en kleuters

Wanneer is slaapcoaching nodig?

Liters koffie zijn niet genoeg om je dag door te komen. Je houdt zielsveel van je kind, maar toch ook van je nachtrust. Je hebt alles al geprobeerd: die goedbedoelde adviezen van iedereen om je heen, specialisten, meehuilen. Niks lijkt te werken. En dan ontdek je, misschien wel dankzij verhalen van andere ouders, een slaapcoach. In een traject van een week leert je kindje goed te slapen en keert de rust in huis terug.

Herkenbaar?

 • Slaapt je kindje eindelijk, komt de kleine middenin de nacht naast je bed staan om bij jou te slapen
 • Je loopt ’s nachts urenlang met je baby of peuter heen en weer in een poging om de kleine in slaap te krijgen
 • Doodmoe wakker worden, want als de wekker gaat, heb je het idee dat je maar vijf minuten geslapen hebt
 • Overdag zijn de slaapjes veel te kort en jij en je kleintje worden er niet gezelliger op
 • Je voelt wanhoop, omdat je ziet dat je kindje het moeilijk heeft, maar je weet ook niet meer wat je moet doen om het beter te maken
 • Je wil het zo graag goed doen voor iedereen maar je hebt geen idee hoe

Wil je dit?

 • Een kindje dat zonder mopperen, boos te worden of frustratie lekker gaat slapen
 • Geen dagelijkse strijd meer, maar een vrolijk kleintje en rust in je huis en lijf
 • Weer eens ongestoord ’s avonds een film kijken
 • De dag weer zonnig inzien en goed functioneren
 • Volop genieten van je kind en het ouderschap
 • Een zeker gevoel over je ouderschap

Slaapcoaching: zo werkt het

Al tijdens de zwangerschap begint het: ‘geniet nog maar even van je slaap, want dat krijg je straks niet meer!’ En zodra je kindje er is, doet iedereen er nog eens een schepje bovenop. ‘Je moet dit eens proberen en anders werkt dat wel. Of anders doop je de speen toch een keertje in de whiskey?’ Iedereen heeft goedbedoelde adviezen en niks lijkt te werken. Je voelt de kritiek en het voelt niet fijn om te zeggen dat je niet blij bent met het slaapgedrag van je kindje. Het kan anders.

Bewustwording, laagdrempelig, betrokken en ongedwongen
Misschien ben je al bij heel veel specialisten geweest: osteopaten, kinderartsen, huisartsen en wie weet zelfs bij natuurgenezers en mediums. Wat kan een slaapcoach dan nog voor je doen? We beginnen met een intake waarin jij alle ruimte krijgt om aan te geven wat de uitdaging is en waar je naartoe wil. Goed om te weten: we gaan met babystapjes te werk. Je kindje raakt niet volledig overstuur. Iedereen moet zich prettig voelen tijdens het slaapcoachingstraject, dus de grenzen van jou en je baby of peuter doen ertoe.

Zo verloopt het traject:
1. we beginnen met een intakeformulier, zodat duidelijk is wat jouw behoeften zijn en waar je hulpvraag om draait
2. we kijken naar alle beren op je weg om ze te verklaren, weg te jagen of te aaien — zo sta je stevig in je schoenen
4. zodra we daadwerkelijk starten, app ik jou in de ochtend om te vragen hoe de nacht was, hoe laat je kindje wakker werd en we bereiden het volgende slaapje voor

Goed om te weten: het is een intensief traject. Ik hou zelf een logboek bij, maar we hebben de eerste week veel contact en zijn veel met de slaapjes en je kindje bezig. Het is geen probleem als je kleintje een dagje tussendoor op de opvang is — daar werken we flexibel omheen. En hoewel het intensief is, vertellen veel ouders achteraf dat ze er vooral energie van kregen.

Een goede nachtrust begint overdag

Met het slaapplan, mij digitaal aan je zijde en je bewustzijn van grenzen en behoeftes, werken we niet alleen aan het slaappatroon van je kindje, maar ook aan de patronen binnen een gezin. Jouw kindje mag zichzelf laten gelden. Word jij daar onrustig van, dan gaan we daarmee aan de slag. We werken aan je zelfvertrouwen en hoe jij dat het beste overbrengt op je kind.

“Is dit in het begin niet heel pittig? Zeker! Maar Aisha is er dan om je er doorheen te helpen en te coachen.”
— Joep en Hellen

Wat je leert van een slaapcoach

Wees niet bang dat je iets verkeerd doet, maar wees je vooral bewust van wat je op je kindje wil overbrengen en van jezelf. Ken jullie doelen en snap de keuzes die je maakt. Uiteindelijk is je (sociaal-emotionele) manier van handelen hetgeen wat je doorgeeft aan je kind. Door uit te stralen dat jij zeker bent van je ‘lesstof’ zullen je kinderen dit later ook zijn. En onthoud: als je gedrag niet accepteert, betekent dat niet dat je je kind afwijst. En vice versa.

Het fijne aan slaapcoaching is dat je het niet alleen hoeft te doen als ouder(s). Slaapcoaching helpt niet alleen je kind, maar ook de ouders groeien. Moeilijke momenten? Daar coach ik je doorheen.

Wat slaapcoaching oplevert

 • Je kindje leert zelf in slaap te vallen, zonder urenlang ritueel en zonder frustratie
 • Wat je kunt doen als je kindje wel een keer ’s nachts wakker wordt om allemaal zo snel mogelijk weer verder te slapen
 • Een rotsvast vertrouwen te hebben in jezelf en je kindje
 • Je leert met een open blik te kijken naar je kleine en de situatie
 • Dichtbij jezelf te blijven
 • Veiligheid bieden aan je kindje

“Wat ben ik blij dat we dat hebben gedaan! Waarom hebben we dat niet eerder gedaan? Waarom is er nog zo weinig over bekend? Had iemand me dit eerder kunnen vertellen!?”
— Romy

Toe aan een goede nachtrust?

Wil jij — net als heel veel andere ouders en verzorgers — een kindje dat goed slaapt? Ik geef je graag concrete tips, begeleiding en advies. Samen vinden we de kern van het slaapprobleem én de oplossing. In dit coachingstraject van een week krijgen jij en je kindje de rust terug. Want het leven en het ouderschap is echt veel leuker met frisse moed en energie.

99% tevreden klanten
aangesloten bij beroepsvereniging voor kindercoaches
dankzij telefonische coaching en WhatsApp actief door heel Nederland

Dit zeggen de ouders die jou voorgingen

Aisha is een geweldige coach. Een fijn luisterend oor & ze geeft je de handvatten en het vertrouwen om de verandering te maken!

Dorine V.

Ze weet dat ieder kind uniek is en zijn of haar eigen behoeftes en ontwikkeling heeft. Dat maakt dan ook dat ze zo goed is in haar werk! Dankjewel Aïsha voor alle goede zorgen.

Babette B.

Super fijne coaching gehad! Van een baby die elke 2 uur wakker was in de nacht, naar doorslapen. Geen vermoeide baby meer, maar een vrolijke uitgeruste baby (en moeder).
Bedankt!!

Roos

Over Aisha Scheuer en de slaappiramide

Ik weet hoe je je voelt. Mijn zoontje sliep ook niet en ik wist me geen raad. Met mijn methode kreeg ik een vrolijk en slapend kind en mijn fijne leven terug.
Binnen drie dagen boeken we resultaat en heb jij weer vertrouwen in je kunnen. We werken met mijn zelfbedachte slaapmethode: de slaappiramide. Met de lagen die we bouwen, leggen we een goed fundament voor jullie nachtrust.

Meer over Aisha

Aisha Scheuer slaapcoach baby's, peuters en kleuters

Tarieven slaapcoaching voor baby’s, peuters en kleuters

Hoewel je nachtrust goud waard is, snap ik dat je benieuwd bent naar wat slaapcoaching kost. Om het overzichtelijk te houden, werkte ik op basis van ervaring met ouders drie pakketten uit. De pakketten zijn gebaseerd op het aantal slaapjes, want: hoe meer slaapjes, hoe meer contact we hebben en hoe tijdsintensiever de coaching die je krijgt is.
 

Pakketten slaapcoaching:

 • baby op de rit: ideaal voor baby’s vanaf 2 maanden oud die 3 of 4 dutjes doen
 • dreumes kan het zelf: speciaal ontworpen voor dreumesen die 1 of 2 dutjes doen en die mogen leren om zonder jouw hulp (door) te slapen
 • patronen doorbreken: de beste keuze voor kinderen die overdag niet meer slapen, maar ’s nachts veel wakker zijn en van jouw en de eigen nachtrust snoepen, overdag geen grenzen aangeven en die van de ouders negeren, niet lekker in hun vel zitten

Baby op de rit

minimaal 2 maanden oud, 3-4 dutjes per dag

495,- incl. btw

Ideaal voor jouw baby als-ie:

 • niet zonder hulp in slaap valt, maar alleen door te wiegen, sussen of (borst)voeding te geven
 • alleen hazenslaapjes van 30 tot 40 minuten doet en wakker schrikt
 • ’s nachts regelmatig wakker is
 • weinig tot geen slaapsignalen vertoont of oververmoeid is, zonder dat je dat doorhebt
 • ouders heeft die het graag goed willen doen, maar niet precies weten of onzeker zijn over hoe je dat doet (zoals het meerendeel van de ouders die mijn hulp inschakelen)

Zo laten we je baby beter slapen:

 • we beginnen met een intakegesprek: we onderzoeken jullie kwaliteiten en vinden uit wat jullie kleintje nodig heeft
 • in drie weken training leren jullie en de kleine de zelfbedachte slaapmethode kennen: de slaappiramide — met de lagen die we bouwen, leggen we een goed fundament voor jullie nachtrust
 • dagelijkse ondersteuning van 08.30 tot 20.00 uur
 • regelmatig voortgangsgesprekken om te zien waar jullie tegenaanlopen en de patronen te doorbreken
 • de derde week sluiten we onze training af met een evaluatiegesprek en gaan jullie succesvol op eigen voet verder

Er zijn wonderen verricht!
Na 15 maanden ploeteren om ons kindje maar te laten doorslapen omdat hij echt geen enkele nacht doorsliep en ik overdag met hem naar best moest want anders sliep hij niet. Overdag was het net een monstertje, echt alles was strijd! Ik was een zombie moeder en huilde wat af. kwamen wij uiteindelijk terecht bij bewust kinder/Slaapcoaching. Al maanden eerder gaf mijn bedrijfspsycholoog deze tip maar als ervaren jeugdbeschermer die alles zou moeten weten ging ik stug door met mijn eigen probeersels. Echter stortte ik in elkaar en zat ik wederom ziek thuis van werk omdat ik echt niet meer kon. Wij waren radeloos en ten einde raad. Ik belde naar Aisha op een maandag morgen en ik voelde vrijwel direct een klik, huilend en snikkend maakte wij het gesprek af en niet veel later zijn wij gestart. Tuurlijk waren wij sceptisch want wie gaat ons enkel op afstand kunnen helpen met dit immense probleem? Je kan toch ook de rocky mountain niet beklimmen zonder benen?

Wij kregen opdrachten mee voor overdag, zo moesten wij onze Mace meer keuzes geven overdag en verrekt het hielp al! Vervolgens de overstap gemaakt naar het slapen en ook dit werkte razendsnel. De eerste dagen was er veel ongeloof maar wij als ouders voelde onszelf steeds sterker worden. Echt alles maar dan ook alles ging met de dag makkelijker! Na 3 weken hebben wij het traject afgesloten, inmiddels sliep onze kleine man volledig door. Ook overdag slaapt hij nu ook zonder mamma naast hem, hij is een vrolijk mannetje. Zijn ontwikkeling gaat nu ook ineens veel sneller dan voorheen . Wij genieten nu van het ouderschap zoals het hoort. Zonder aisha?? Ik weet niet waar wij nu hadden gestaan en daar denk ik ook niet meer over na. In ieder geval lukt het haar om het onmogelijk mogelijk te maken en kan je best de rocky mountain beklimmen zonder benen!!

Lieve lieve Aisha, bedankt dat jij onze Mace hebt gegeven zoals ik hem in gedachte had toen ik nog maar net zwanger was.

— Cherise, Hillegom, mei 2022

Dreumes kan het zelf

1 of 2 dutjes

395,- incl. btw
Ideaal voor jouw dreumes als-ie:

 • niet zonder jouw hulp in slaap valt — wat die hulp ook mag zijn
 • moeite heeft in slaap te vallen en maar korte slaapjes doet
 • overdag moe of overprikkeld is, ’s nachts veel wakker is en ’s avonds moeilijk in slaap valt
 • baat heeft bij zelf in slaap vallen en de slaapcyclus door te pakken: langere en betere slaapjes (zonder jouw hulp)
 • ouders heeft die het graag goed willen doen, maar niet precies weten of onzeker zijn over hoe je dat doet (zoals het meerendeel van de ouders die mijn hulp inschakelen)

Dit is hoe jouw dreumes ‘zelluf doen’ ook bij het slapen toepast:

 • we beginnen met een intakegesprek waarin we jullie kwaliteiten naar voren brengen en uitvinden wat jullie kindje nodig heeft om zelf te leren (door)slapen
 • in drie weken training leer jij jouw rotsvaste vertrouwen over te brengen op je kindje, zodat die kleine op zichzelf leert te vertrouwen
 • dagelijkse ondersteuning van 08.30 tot 20.00 uur…
 • … naast dat je telefonische hulp hebt bij het bedritueel
 • overdag bekijken we het gedrag van jullie kindje en waar dat invloed heeft op het slapen, zodat we die patronen doorbreken
 • in een voortgangsgesprek bekijken we of er onderliggende uitdagingen zijn en hoe we die aanpakken
 • de derde week sluiten we onze training af met een evaluatiegesprek en gaan jullie succesvol op eigen voet verder

Allereerst: effectief! Maar óók waardevol, leerzaam en inspirerend!

Laten we beginnen met het belangrijkste: ons zoontje heeft leren doorslapen op de zachte, vriendelijke manier die we wensten. Daar zijn we enorm blij mee. Maar wat ik misschien nog bijzonderder vond is dat we hem beter leerden begrijpen wat ook weer zorgde voor meer zelfvertrouwen bij hem. Dus we kregen veel meer dan alleen slaapcoaching, het was eigenlijk een beetje life coaching voor ouders en kind. Dat was leuk, leerzaam en inspirerend. Ik gun álle kindjes dat hun ouders een tijdje bij Aischa in de leer gaan, ook die van de goede slapers.

— Atalwin, Amsterdam, mei 2022

Patronen doorbreken

voor kinderen met beren op de weg

295,- incl. btw

Ideaal voor jouw peuter of kleuter als-ie:

 • overdag niet meer slaapt
 • ’s nachts veel wakker wordt en niet of moeilijk terug in slaap komt
 • een verleden heeft van slecht slapen, hazenslaapjes, moeite om in slaap te vallen en hulp nodig met naar dromenland vertrekken
 • moeite heeft met grenzen stellen en aannemen
 • ouders heeft die het graag goed willen doen, maar niet precies weten of onzeker zijn over hoe je dat doet (zoals het meerendeel van de ouders die mijn hulp inschakelen)

Dit is hoe jouw kindje de beren op de weg verslaat:

 • tijdens een intakegesprek brengen we kwaliteiten én uitdagingen in kaart…
 • … zodat jullie in drie weken training leren jullie vertrouwen zó over te brengen naar je kind dat er een rotsvast vertrouwen in zichzelf ontstaat
 • jullie hebben mij tijdens elk slaapje telefonisch tot je beschikking, zodat jullie stevig leren staan tijdens het bedritueel en de strijd inruilen voor rust
 • daarnaast dagelijks ondersteuning van 09.00 tot 20.00 uur
 • in een voortgangsgesprek bekijken we of er onderliggende uitdagingen zijn en hoe we die aanpakken
 • de derde week sluiten we onze training af met een evaluatiegesprek en gaan jullie succesvol op eigen voet verder

Effectieve coaching, op persoonlijke wijze
Wanneer je niets hebt aan te merken, dan zijn 5 sterren op zijn plaats.
Dat is hier echt het geval.

Een zeer persoonlijk traject, om onze 6 jarige knul te helpen met sneller in slaap vallen.

We hebben de coaching als praktisch, doeltreffend en zeer effectief ervaren. Naast de slaapcoaching nog zoveel meer over onze eigen- en gezinspatronen ontdekt. Heel waardevol.

— Sanne, Haps, november 2020

Feedback
Feedback
Hoe zou je deze website beoordelen?
Heb je feedback? Mis je iets op de website? Werkt iets niet? Laat het vooral weten!
Volgende
Voer je e-mailadres in als je een reactie op je feedback wilt. Je mag het veld ook leeg laten.
Terug
Verstuur
Bedankt voor je feedback!