“Eindelijk weer rust in huis!”

Slaapcoaching voor baby’s en peuters

Wanneer is slaapcoaching voor je baby of peuter nodig?

Liters koffie zijn niet genoeg om je dag door te komen. Je houdt zielsveel van je kind, maar toch ook van je nachtrust. Je hebt alles al geprobeerd: die goedbedoelde adviezen van iedereen om je heen, specialisten, meehuilen. Niks lijkt te werken. En dan ontdek je, misschien wel dankzij verhalen van andere ouders, een slaapcoach. In een traject van een week leert je kindje goed te slapen en keert de rust in huis terug.

Herkenbaar?

 • Slaapt je kindje eindelijk, komt de kleine middenin de nacht naast je bed staan om bij jou te slapen
 • Je loopt ’s nachts urenlang met je baby of peuter heen en weer in een poging om de kleine in slaap te krijgen
 • Doodmoe wakker worden, want als de wekker gaat, heb je het idee dat je maar vijf minuten geslapen hebt
 • Overdag zijn de slaapjes veel te kort en jij en je kleintje worden er niet gezelliger op
 • Je voelt wanhoop, omdat je ziet dat je kindje het moeilijk heeft, maar je weet ook niet meer wat je moet doen om het beter te maken
 • Je wil het zo graag goed doen voor iedereen maar je hebt geen idee hoe

Wil je dit?

 • Een kindje dat zonder mopperen, boos te worden of frustratie lekker gaat slapen
 • Geen dagelijkse strijd meer, maar een vrolijk kleintje en rust in je huis en lijf
 • Weer eens ongestoord ’s avonds een film kijken
 • De dag weer zonnig inzien en goed functioneren
 • Volop genieten van je kind en het ouderschap
 • Een zeker gevoel over je ouderschap

Slaapcoaching: zo werkt het

Al tijdens de zwangerschap begint het: ‘geniet nog maar even van je slaap, want dat krijg je straks niet meer!’ En zodra je kindje er is, doet iedereen er nog eens een schepje bovenop. ‘Je moet dit eens proberen en anders werkt dat wel. Of anders doop je de speen toch een keertje in de whiskey?’ Iedereen heeft goedbedoelde adviezen en niks lijkt te werken. Je voelt de kritiek en het voelt niet fijn om te zeggen dat je niet blij bent met het slaapgedrag van je kindje. Het kan anders.

Bewustwording, laagdrempelig, betrokken en ongedwongen
Misschien ben je al bij heel veel specialisten geweest: osteopaten, kinderartsen, huisartsen en wie weet zelfs bij natuurgenezers en mediums. Wat kan een slaapcoach dan nog voor je doen? We beginnen met een intake waarin jij alle ruimte krijgt om aan te geven wat de uitdaging is en waar je naartoe wil. Goed om te weten: we gaan met babystapjes te werk. Je kindje raakt niet volledig overstuur. Iedereen moet zich prettig voelen tijdens het slaapcoachingstraject, dus de grenzen van jou en je baby of peuter doen ertoe.

Zo verloopt het traject:
1. we beginnen met een intakeformulier, zodat duidelijk is wat jouw behoeften zijn en waar je hulpvraag om draait
2. we kijken naar alle beren op je weg om ze te verklaren, weg te jagen of te aaien — zo sta je stevig in je schoenen
4. zodra we daadwerkelijk starten, app ik jou in de ochtend om te vragen hoe de nacht was, hoe laat je kindje wakker werd en we bereiden het volgende slaapje voor

Goed om te weten: het is een intensief traject. Ik hou zelf een logboek bij, maar we hebben de eerste week veel contact en zijn veel met de slaapjes en je kindje bezig. Het is geen probleem als je kleintje een dagje tussendoor op de opvang is — daar werken we flexibel omheen. En hoewel het intensief is, vertellen veel ouders achteraf dat ze er vooral energie van kregen.

Een goede nachtrust begint overdag

Met het op maat gemaakte slaapplan, mij digitaal aan je zijde en je bewustzijn van grenzen en behoeftes, werken we niet alleen aan het slaappatroon van je kindje, maar ook aan de patronen binnen een gezin. Jouw kindje mag zichzelf laten gelden. Word jij daar onrustig van, dan gaan we daarmee aan de slag. We werken aan je zelfvertrouwen en hoe jij dat het beste overbrengt op je kind.

“Is dit in het begin niet heel pittig? Zeker! Maar Aisha is er dan om je er doorheen te helpen en te coachen.”
— Joep en Hellen

Wat je leert van een slaapcoach

Wees niet bang dat je iets verkeerd doet, maar wees je vooral bewust van wat je op je kindje wil overbrengen en van jezelf. Ken jullie doelen en snap de keuzes die je maakt. Uiteindelijk is je (sociaal-emotionele) manier van handelen hetgeen wat je doorgeeft aan je kind. Door uit te stralen dat jij zeker bent van je ‘lesstof’ zullen je kinderen dit later ook zijn. En onthoud: als je gedrag niet accepteert, betekent dat niet dat je je kind afwijst. En vice versa.

Het fijne aan slaapcoaching is dat je het niet alleen hoeft te doen als ouder(s). Slaapcoaching helpt niet alleen je kind, maar ook de ouders groeien. Moeilijke momenten? Daar coach ik je doorheen.

Wat slaapcoaching oplevert
• Je kindje leert zelf in slaap te vallen, zonder urenlang ritueel en zonder frustratie
• Wat je kunt doen als je kindje wel een keer ’s nachts wakker wordt om allemaal zo snel mogelijk weer verder te slapen
• Een rotsvast vertrouwen te hebben in jezelf en je kindje
• Je leert met een open blik te kijken naar je kleine en de situatie
• Dichtbij jezelf te blijven
Veiligheid bieden aan je kindje

“Wat ben ik blij dat we dat hebben gedaan! Waarom hebben we dat niet eerder gedaan? Waarom is er nog zo weinig over bekend? Had iemand me dit eerder kunnen vertellen!?”
— Romy

Toe aan een goede nachtrust?

Wil jij — net als heel veel andere ouders en verzorgers — een kindje dat goed slaapt? Ik geef je graag concrete tips, begeleiding en advies. Samen vinden we de kern van het slaapprobleem én de oplossing. In dit coachingstraject van een week krijgen jij en je kindje de rust terug. Want het leven en het ouderschap is echt veel leuker met frisse moed en energie.
✓ 99% tevreden klanten
✓ aangesloten bij beroepsvereniging voor kindercoaches
✓ dankzij telefonische coaching en WhatsApp actief door heel Nederland

Dit zeggen de ouders die jou voorgingen

Aisha is een geweldige coach. Een fijn luisterend oor & ze geeft je de handvatten en het vertrouwen om de verandering te maken!

Dorine V.

Ze weet dat ieder kind uniek is en zijn of haar eigen behoeftes en ontwikkeling heeft. Dat maakt dan ook dat ze zo goed is in haar werk! Dankjewel Aïsha voor alle goede zorgen.

Babette B.

Super fijne coaching gehad! Van een baby die elke 2 uur wakker was in de nacht, naar doorslapen. Geen vermoeide baby meer, maar een vrolijke uitgeruste baby (en moeder).
Bedankt!!

Roos

Over Aisha Scheuer en de slaappiramide

Ik weet hoe je je voelt. Mijn zoontje sliep ook niet en ik wist me geen raad. Met mijn methode kreeg ik een vrolijk en slapend kind en mijn fijne leven terug.
Binnen drie dagen boeken we resultaat en heb jij weer vertrouwen in je kunnen. We werken met mijn zelfbedachte slaapmethode: de slaappiramide. Met de lagen die we bouwen, leggen we een goed fundament voor jullie nachtrust.

Meer over Aisha

Tarieven

Je krijgt dan wel coaching en een slaapplan op maat: de prijs staat vast. De tarieven verschillen wel per aantal slaapjes, omdat je met meer slaapjes ook intensievere coaching en meer contact nodig hebt. Er zijn drie verschillende pakketten.